zaterdag 29 januari 2011

Predikant - Camilla Läckberg

Thriller.

Op de achterflap: "Wanneer het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden, doet de politie een opzienbarende bijkomstige ontdekking: onder het naakte lijk liggen twee vrouwelijke skeletten. Bovendien vertonen de botten sporen van dezelfde zware en langdurige mishandeling als het lichaam van het laatste slachtoffer. Voor inspecteur Patrik Hedström is het duidelijk: de moorden houden met elkaar verband. Maar hoe? Wie zijn de vrouwen en vooral: wie is de dader? Tijdens het onderzoek ontdekt Patrik, geholpen door zijn hoogzwangere vrouw Erica, steeds meer stukjes van de gruwelijke puzzel..."

Men tweede Läckberg en het was zeer oké, alhoewel er toch nog een beetje werk aan de winkel is.
Ik ontdek niet vlug hoe de vork in de steel zit in een boek maar nu had ik 'm toch wel door. Er waren wel erg veel hints en een paar zeer duidelijke, toch voor de lezer, de inspecteur en zijn team beschikten over minder tips. Dat was toch wel een groot minpuntje aan dit boek.
Net zoals in IJsprinses bedient Läckberg zich nu ook van flashbacks en volgen we het relaas van haar mishandelde zus verder. En af en toe breekt ze het verhaal even met ludieke situatiebeschrijvingen als familieleden of 'vrienden' komen logeren bij de hoogzwangere Erica.
Het verhaal op zich zat wel goed in mekaar, op enkele kleine mankementjes of losse eindjes na. En ondanks dat je ongeveer weet hoe het zit, is het toch een heel spannend boek, met zekere regelmaat smijt Läckberg er een verrassende plotwending tussen.
Een zeer vlot en spannend boek dus, grappig bij momenten en ik ben zeer benieuwd naar de verdere lotgevallen van Erica en haar zus.

Uitg. Ambo|Anthos (2007) - 363 blz. | Oorspr. titel Predikanten - vertaling Elina van der Heijden en Wiveca Jongeneel

Geen opmerkingen: