zaterdag 25 december 2010

Koortsdroom - Preston & Child

Thriller.

Op de achterflap: "Agent Pendergast. Altijd onaangedaan. Totdat blijkt dat de dood van zijn geliefde vrouw Helen geen ongeluk was. Ze is vermoord, en Pendergast zal alles doen om achter de waarheid te komen.
Pendergast ontdekt dat Helen op zoek was naar een geheimzinnige neurologische vogelgriepvariant. Deze vogelgriep verveelvoudigt de hersenactiviteit van de geïnfecteerde, waardoor de patiënt extreem creatief wordt."

Ooit heb ik wel eens een boek van Preston & Child gelezen (Dans des doods). Het genre avonturen/actie is toch nog altijd één van men favorieten.
Agent Pendergast is toch wel een interessant figuur, hij spreekt zeer tot de verbeelding. Ook zijn voorliefde voor nogal excentrieke wagens trok mijn aandacht. Een geweldig personage deze Pendergast. Het was trouwens het tiende boek met hem in de hoofdrol.
Dit verhaal vond ik niet spannend op het finale spel na en het moet gezegd dat het boek een zeer hoog 'onkwetsbare held'-gehalte heeft. Maar de zoektocht naar wie Helen vermoordt heeft, is wel zeer boeiend opgebouwd ondanks het feit dat het boek aan elkaar hangt door toevallige ontdekkingen. Soms vraag je je af hoe ze in hemelsnaam met zo weinig gegevens hun conclusies kunnen trekken.
Nogal vlug werd gezegd wie de hoofddader was en gelukkig, want Pendergast zelf weet het nog altijd niet op het einde van het boek. Toch wel raar voor een op zich staand boek. En dan is er daar nog een tweede kleine verhaallijn die helemaal niet wordt opgelost of verklaard. Een groot gat dus, misschien voor een volgend Pendergast-boek?
Niettemin heb ik genoten van dit boek. En de auteurs beloven in Een woord aan de lezer te beginnen met een nieuwe thriller serie met een ietwat ongewone 'onderzoeker', te weten Gideon Crew en dat heb ik in men oren geknoopt!

Uitg. Luitingh-Sijthoff (2010) - 396 blz. | Oorspr. titel Fever Dream - vertaling Marjolein van Velzen

Geen opmerkingen: