dinsdag 13 april 2010

Tijd om te sterven - Cody Mcfadyen

Thriller.

Op de achterflap: "Hij noemt zichzelf Dali en biedt zijn diensten aan mannen aan die van hun 'lastige' echtgenotes af willen. Voor een aanzienlijk geldbedrag zorgt hij ervoor dat de vrouwen spoorloos verdwijnen. Zijn aanpak is uiterst zakelijk - nauwkeurig, emotieloos, zonder enige mores - waardoor hij vrijwel geen aanwijzingen achterlaat. Sterker nog, Smoky en haar team hebben zelfs geen weet van Dali's praktijken totdat hij een van zijn slachtoffers 'aflevert' op de stoep van de FBI."

Dit is weer een thriller van zeer hoog niveau, eentje om van te watertanden. Dit is het vierde boek van Mcfadyen en Smoky en haar team is nog altijd het uiterst kundige rechercheteam dat de dienst uitmaakt.
Het boek begint een beetje raar. Vakantie locatie, sterren aan de hemel, nachten (en dagen) vol passie, je vraagt je af waar dit naartoe gaat. De volgende scène speelt zich af in het verleden. En dan het begin van het eigenlijke verhaal: Op de trouwplechtigheid van een teamgenoot van Smoky wordt een vrouw gedropt en ze is er helemaal niet goed aan toe. Een zeer origineel begin van het verhaal vond ik. En het verhaal bleef origineel en verrassend, helemaal tot het einde toe.
Zoals in zijn vorige boeken kun je ook nu de zoektocht goed volgen en word je mee gezogen in heel dit proces.
Het is niet dat je voortdurend op het puntje van je stoel zit van de spanning en ook niet dat er veel spannende actiescènes in zitten en toch is dit boek wél spannend te noemen. Het verhaal is psychologisch onderbouwd en dat versterkt het verhaal alleen maar. En in de verschillende onderzoeksprocessen krijg je net genoeg inzicht zodat je er nog iets van op steekt ook.
Cody Mcfadyen is een auteur om U tegen te zeggen. Schitterend leesvoer.

Uitgeverij: A.W. Bruna (2010) - 391 blz.
Oorspronkelijke titel: Abandoned
Vertaling: Martin Jansen in de Wal

1 opmerking:

Riet zei

Klinkt weer goed dit boek, ik heb ooit een boek van Cody McFayden gelezen en die was erg spannend, ik weet uit mijn hoofd zo niet meer welke.
Weer een tip voor mijn "nog te lezen" lijst.

Groetjes Riet