dinsdag 27 april 2010

De zwakste schakel - Michael Lawson

Spionagethriller.

Op de achterflap: "Het begint onschuldig: een neef van de minister van Marine meldt zijn oom dat hem iets vreemds is opgevallen op de marinewerf waar hij werkt. De minister vraagt Joe DeMarco, een jurist die vaak undercover klusjes opknapt voor de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, om eens onopvallend poolshoogte te nemen.
Maar nog voordat DeMarco met zijn onderzoek kan beginnen, is de neef van de minister al dood. DeMarco ontdekt dat, hoewel de bouwtekeningen en handleidingen van de atoomschepen extreem goed beveiligd zijn, er toch informatie wordt gestolen. En iedereen met wie hij spreekt, wordt vermoord..."

Al een paar jaar geleden las ik van Lawson 'De intimi' en dat vond ik een zeer knap boek. Deze tweede thriller moet hier niet voor onderdoen.
Het is een heel spannend boek geworden met een goed uitgewerkte en verrassende plot en heel wat actie. De twee hoofdrolspelers, dezelfde trouwens als in zijn eerste boek, zijn knap bedachte figuren. Alleen spijtig dat ze psychologisch niet echt uit de verf komen.
Je hoeft je met het lezen van dit boek dus geen seconde te vervelen. Ik heb enorm genoten van dit echt wel zeer spannende boek.

Uitgeverij: De Boekerij (2006) - 334 blz.
Oorspronkelijke titel: The Second Perimeter
Vertaling: Joost van der Meer en William Oostendorp

Geen opmerkingen: