donderdag 18 februari 2010

De slaappop - Jeffery Deaver

Thriller.

Op de achterflap: "FBI-agent en kinetisch expert Kathryn Dance moet de veroordeelde moordenaar Daniel Pell ondervragen. Pell zit een levenslange straf uit voor het vermoorden van de rijke familie Croyton. Maar Pell en zijn handlangers waren onzorgvuldig: niet alleen werden ze gepakt, ze lieten bovendien een overlevende achter - de jongste dochter van de Croytons, die over het hoofd gezien werd omdat ze lag te slapen, verstopt onder haar knuffels.
Noch het meisje, noch de kwade genius achter de moord heeft ooit nog gesproken over wat er gebeurde die nacht. Maar als Pell uit de zwaarbewaakte inrichting weet te ontsnappen, kan Kathryn alleen uit het verleden opmaken wat Pell van plan is en gaat ze op zoek naar het inmiddels volwassen meisje."

Wat een plot! Heel het verhaal zat echt schitterend in mekaar en het was zó spannend! Van in het begin gebeurt er van alles en wordt je meegesleurd in het verhaal. En de goed doordachte ontknoping was zeer verrassend. Het boek leest gewoon als een trein. De jacht op een moordenaar die altijd nét ontsnapt, leent zich hier uiteraard voor.
Verder worden de verschillende karakters ook goed in beeld gebracht, een knap staaltje psychologie.
Zeer interessant was de verhoortechniek met het gebruik van de kinesica waarbij leugen of waarheid wordt opgespoord via de lichaamstaal. Kathryn leidt het onderzoek bijna alleen aan de hand hiervan. Deaver heeft dit zeer goed uitgelegd, maar een beetje te uitdrukkelijk en te veel. Hij had gerust wat krediet aan zijn lezers mogen geven.
Al bij al was dit weer een zeer knap boek, net niet de top maar het scheelde niet veel!

Uitg. Unieboek (2008) - 430 blz. | Oorspr. titel The Sleeping Doll - vertaling Mariëtte van Gelder

Geen opmerkingen: