zaterdag 2 januari 2010

Moederoog - Gwendolen Gross

Roman.

Op de achterflap: "Neemt Thea het Amanda misschien kwalijk dat ze in het huis trok waar ooit haar beste vriendin woonde? Is Amanda heimelijk jaloers op het gemak waarmee Thea haar huishouden bestiert? Wat vindt Thea ervan dat Amanda na de geboorte van haar dochter haar werk als redacteur weer oppakt? En kan Amanda begrip opbrengen voor Thea's keuze om thuis voor haar kinderen te zorgen?
De toch al moeizame relatie tussen twee buurvrouwen komt onder druk te staan wanneer het noodlot toeslaat. Amanda en haar gezin worden gedwongen om tijdelijk bij Thea in te trekken. De spanning loopt steeds verder op."

Dit is een vlot geschreven roman over het dilemma van iedere moeder zoals ook op de flap staat: "werken of thuis blijven?".
Vanaf de eerste pagina was ik onder de indruk van het schrijftalent van Gross. Echt zeer goed geschreven, knappe vergelijkingen en een prachtige woordkeuze.
Dit boek is
echter niet geschikt voor diegenen die een goed verhaal verwachten want dat zit er niet echt in. Het leven van twee moeders en buurvrouwen wordt beschreven, afwisselend vanuit hun beider oogpunt. Alle twee ook met hun eigen standpunten, verwachtingen, (voor-)oordelen en verlangens. Ik kon in beide visies inkomen ook al leef ik het leven van die ene, de huismoeder. Hoeré!
Met een echt verhaal zou de auteur misschien wel meer lezers kunnen aantrekken. Nu blijft het denk ik gereserveerd voor de geïnteresseerden in de 'moeder problematiek'.
Maar toch was dit dus een goed boekje en een leuk tussendoortje. En nogmaals, het is echt goed geschreven.

Uitg. Archipel (2008) - 348 blz. | Oorspr. titel The other mother

1 opmerking:

° Huppelmuisje ° zei

Hallo daar!
Al bekomen van de feesten?
Het nieuwe jaar alvast goed ingezet zie ik, nen nieuw boekske toegevoegd :D ! That's the spirit eh Heidi ...

Verder wens ik je het allerbeste toe voor het komende jaar, nen goei gezondheid, veel plezier met familie & vrienden en natuurlijk steengoei boekskes.

Dikke kus
Britney