donderdag 21 januari 2010

In het duister - Cody Mcfadyen

Thriller.

Op de achterflap: "Een leugen, een minnaar lang geleden, een stil en duister verlangen ... Iedere vrouw heeft wel een geheim dat ze aan niemand durft te vertellen. Niemand weet dat beter dan FBI-agente Smoky Barrett. Maar wat probeerde de jonge vrouw te verbergen die hoog in de lucht in een passagiersvliegtuig werd vermoord? En wat is de betekenis van het kruis dat in haar lichaam werd achtergelaten? Smoky en haar team openen de jacht op een seriemoordenaar die de diepste geheimen van zijn slachtoffers gebruikt om hen te vermoorden."

Wat heb ik weer genoten van dit boek. Mcfadyen is een top schrijver.
Hij heeft ook nu weer een schitterend verhaal neergezet. Vooral de zoektocht naar de seriemoordenaar is zeer goed beschreven. Stap voor stap wordt het onderzoek uit de doeken gedaan, je kan als lezer mee gaan denken in heel dit proces. De personages worden ook goed beschreven. We kennen het team van Smoky al van zijn twee vorige boeken. Maar als je ze niet gelezen hebt, of je bent het iets of wat vergeten, geen nood, Mcfadyen plaatst ze net goed zodat je mee kan.
De karakters zijn verder goed uitgediept zonder dat het saai of overdreven wordt. Bij de beschrijvingen van de mishandelingen en moorden heeft de auteur zich dit keer goed ingehouden.
Dit was een heel spannend boek dat zich in no time laat uitlezen en een waar genot voor de thrillerliefhebber!

Uitg. A.W. Bruna (2009) -341 blz. | Oorspr. titel The Darker Side - vertaling Martin Jansen in de Wal

Geen opmerkingen: