vrijdag 7 augustus 2009

Niemand die je hoort - Steve Mosby

Thriller.

Op de achterflap: "Hij bindt ze vast op bed en laat ze zonder eten of drinken volledig aan hun lot over. Wanneer nietsvermoedende vrienden contact opnemen, beantwoordt hij hun berichten zodat het lijkt alsof er niets aan de hand is. Zodra de jonge vrouwen overleden zijn, stuurt hij diezelfde vrienden een laatste bericht: jij hebt haar laten doodgaan...
Detective Sam Currie moet de zaak van deze seriemoordenaar op zich nemen. Een van de verdachten is Dave Lewis. Dave heeft nog meer zorgen. De dood van zijn broer werpt nog steeds een schaduw over zijn leven. Ook zijn grote verloren liefde Tori laat hem niet los. Als zij in het ziekenhuis belandt, neemt Dave zich voor haar niet meer zo snel uit het oog te verliezen, ook al is hij intussen een voorzichtige relatie met internetdate Sarah begonnen. Dan blijkt Tori het volgende slachtoffer te zijn..."

Dit is ook weer een geweldig goed boek, net als Mosby's eerste 'De 50/50 moorden'. Ook nu heeft hij weer een schitterende en originele plot neergezet. Het verhaal komt nu echter wel traag op gang. De grootste eerste helft gaat het zeer op het gemakske. Mosby maakt gebruik van verschillende achtergrondverhalen waarvan je lange tijd denkt dat ze niets met het verhaal te maken hebben. Uiteindelijk valt alles echter wel op zijn plaats. En als eindelijk de jacht op de moordenaar in een stroomversnelling geraakt, is het verhaal niet meer te stuiten. Echt een knap boek!

Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers (2009) - 286 blz.
Oorspronkelijke titel: Cry for Help (2008) - Vertaling: Martin Jansen In De Wal

Geen opmerkingen: