zondag 10 mei 2009

Het uur van de heks - Natasha Mostert

Thriller waarin het bovennatuurlijke een grote rol speelt.

Op de achterflap: "Gabriel Blackstone is een coole, typisch eenentwintigste-eeuwse computerhacker in Londen met een uniek talent. Hij is in staat mensen van een afstand te doorgronden omdat hij hun gedachten kan lezen. Maar hij doet dat alleen met de grootste terughoudendheid - tot hij wordt benaderd door een ex-geliefde die hem smeekt haar stiefzoon te vinden, die enkele maanden geleden in het gezelschap van twee zussen is gezien.
En dus brengt Gabriel een bezoek aan het Monk House in Chelsea, een plaats waar de tijd lijkt stil te staan. (...)"

Natsha Mostert kan heel zeker schrijven. Het viel me van in begin op hoe taalvaardig en belezen deze dame is. Dat geeft dadelijk veel meer cachet aan het boek. Mostert schrijft ook met humor.
Ik vond dit een ongelooflijk spannend boek. Het verhaal begint rustig. We maken kennis met onze twee onderzoekers en daarna met de twee zussen. Het verhaal blijft op een gegeven moment even ter plaatse trappelen maar daarna gaat het in sneltrein vaart vooruit. Je moet wel open staan voor de buitenzintuiglijke wetenschap, zoals 'remote viewing' (waarnemen op afstand), alchemie, hekserij en magie. De schrijfster zegt in haar toelichting dat haar remote viewers wel heel bijzondere gaven hebben. Maar in een fictie boek kan dit uiteraard. Bij haar uitdrukking 'het ritje in de achtbaan' dat ze uit haar duim heeft gezogen zoals ze zegt, fronste ik wel even men wenkbrauwen.
Een zeer goed boek dus deze Het uur van de heks en met Natasha Mostert heb ik weer een fantastisch schrijfster leren kennen.

Geen opmerkingen: