maandag 13 april 2009

De onzichtbare - Stella Rimington

Thrillerdebuut van het voormalig hoofd van M15. Een blik achter de schermen van de inlichtingendiensten.

Op de achterflap: "Een onzichtbare is vakjargon voor de ultieme nachtmerrie van de inlichtingendiensten: een terrorist die als oorspronkelijke inwoner heel eenvoudig kan infiltreren in het land waar de aanslag is gepland.
De jonge geheim agente Liz Carlyle houdt zich op haar modieuze pumps prima staande in het mannenbolwerk van de binnenlandse veiligheidsdienst M15. Tijdens een bespreking met M16, de buitenlandse veiligheidsdienst, wordt het vermoeden uitgesproken dat een onzichtbare ergens in Engeland een aanslag voorbereidt. Dit betekent voor Liz het begin van een operatie die haar tot het uiterste zal testen."

Ik kan hier volledig onderschrijven wat er ook nog op de achterflap staat: "De onzichtbare is een unieke thriller waarin een ingenieuze plot samengaat met een rijkdom aan overtuigend authentieke details, want Stella Rimington kent de wereld die ze beschrijft als geen ander."
Dit debuut was volledig in orde. Goed geschreven en ook nog humoristisch tussendoor, altijd een pluspuntje natuurlijk. Ik was vooral onder de indruk van de beschrijving van de voortgang van het onderzoek. Alle details klopten en je kreeg een volledige kijk op de onderzoeksmethoden. De beschrijvingen van de gedachtengang van Liz zijn hier ook niet vreemd aan. Daarnaast kregen we ook het verhaal van de terroristen te lezen, ook met hun gedachtensprongen. En dit alles resulteerde dan in een schitterende en verrassende finale.
De onzichtbare is een geweldige aanrader! Vier sterren plus.

1 opmerking:

° Huppelmuisje ° zei

Den dezen en de nieuwe Dahl .. ke ken er geen sikkepit van. Verras me maar :o)

Mijne Greg Iles is goe goe goe !!
Maar den Drew zit in nie al te goeie papieren seg ... stel je voor, me de huisarts ?!

Bye xx nog een zalig pasen