zondag 15 maart 2009

Vaderwraak - Roslund & Hellström

Thriller/detective over kinderverkrachting.

Op de achterflap: "In een kleine stad brengt een vader zijn dochtertje naar de crèche. Een paar uur later blijkt ze het slachtoffer te zijn geworden van een ontsnapte kindermoordenaar. Omdat het politieonderzoek stokt neemt de vader het recht in eigen handen. Hij handelt uit wraaklust, maar wil vooral voorkomen dat de moordenaar opnieuw zal toeslaan. De reacties van het publiek op de daad van de vader krijgen nationale proporties."

Dit is het debuut van het schrijversduo Anders Roslund & Börge Hellström. Eerder las ik al De uitlevering van hen. Ook hier hebben ze weer een maatschappelijk thema centraal gesteld, ditmaal dus kinderverkrachting. Zijdelings kwam ook de doodstraf aan bod, het thema van De uitlevering.
En ook ditmaal was het weer een schitterend boek! Alle personages zijn heel levensecht beschreven en de verschillende houdingen en meningen komen er in voor. Daarbij is dit verhaal zeer spannend, je wil zo vlug mogelijk weten waar heel dit verhaal zal eindigen. Als je aandacht al even verslapt was, gebeurde er al weer wat onvoorspelbaars. Dat is het minste wat je van dit boek kan zeggen, het was niet te voorspellen.
Een minpuntje is dat er er wel wat losse eindjes waren, een aantal personages kregen geen bevredigend vervolg naar het einde toe. En bij het begin van een hoofdstuk had ik niet altijd direct door over wie het ging.
Maar dit zijn details. Het boek is een regelrechte aanrader!

Geen opmerkingen: