maandag 2 maart 2009

De vergeten tombe - Kate Mosse

Historische roman.

Twee verhaallijnen lopen in dit boek naast mekaar. Enerzijds het verhaal van Leonie Vernier en haar broer dat zich situeert in het jaar 1891. Omwille van problemen verlaten ze Parijs en vertrekken ze naar Rennes les Baines, waar hun tante woont op het Domaine de la Cade nadat ze pas weduwe is geworden. Anderzijds volgen we de Amerikaanse Meredith Martin in de recente tijd. Zij reist naar Frankrijk om informatie te verzamelen voor het schrijven van een biografie over componist Debussy. Ook zij zakt via Parijs af naar het Domaine de la Cade dat een hotel is geworden. Hier zoekt ze echter informatie over haar voorouders.
Op dit domaine komen de levens van Leonie en Meredith samen via een spel tarotkaarten.

Toen ik aan dit lijvige boek (596 blz) begon had ik hoge verwachtingen. De achterflap deed vermoeden dat het een spannende thriller ging worden met veel moorden en een zoektocht naar schatten en dit alles in een geheimzinnige sfeer. Dit is echter helemaal niet het geval. Er zaten inderdaad wel thriller elementen in en het boek eindigt in een duister gegeven. Maar het roman gehalte overheerste toch.
De verschillende verhalen zijn ook niet echt heel boeiend, maar ik geef het toch drie sterren omdat het wel heel vlot las. Er gebeurde genoeg om toch steeds verder te lezen en heel af en toe was het zelfs spannend.
Geen aanrader dus voor de fans van thrillers maar voor anderen toch een goed boek.

Geen opmerkingen: