vrijdag 29 augustus 2008

Caffè amore - Nicky Pellegrino

Roman, meeslepend verhaal over een familie.

Op de achterflap: "Italië, midden jaren zestig: Maria Domenica zou een rustig en gelukkig leven moeten leiden in het slaperige Italiaanse dorp San Giulio, omringd door de heerlijke geuren van het brood dat haar moeder bakt in de keuken, die al generaties lang de spil van het familieleven vormt. Ze is Pepina en Erminio Carrozza's eerstgeborene en ze hebben hoge verwachtingen van hun mooiste dochter.
Maar in tegenstelling tot haar zus Rosaria is Maria rusteloos en op zoek naar avontuur. Als ze haar vader zover krijgt dat ze mag werken in het plaatselijke Caffé Angeli, pakt ze de kans om wat te sparen met beide handen aan. (…)
Wanneer ze genoeg geld bijeen heeft, neemt ze de bus naar Rome. Hier beleeft ze een stormachtige liefdesrelatie, die haar leven voor altijd verandert, maar die haar ook weer terugbrengt naar San Giulio..."
Een prachtig boekje (318 blz) dat zeer vlot leest. Een aanrader voor gevoelige zielen en romantici. Het is zo levendig geschreven dat je je in Italië waant bij Maria Domenica in de keuken en al die heerlijke geuren ruikt.

1 opmerking:

jeb zei

Mmm. Deze lijkt me niet helemaal mijn ding. Wat je nu aan het lezen bent daarentegen ;-)