zondag 18 mei 2008

De offerplaats - Tana French

Psychologische thriller/politieroman. Debuutroman van een ierse schrijfster werkzaam bij film en theater en is reeds verschenen in 15 landen.

Op de achterflap: "Het oeroude bos op de heuvels net buiten Dublin is grotendeels gekapt. Een groep archeologen onderzoekt het terrein: er blijken overblijfselen te liggen uit de prehistorie en diverse latere perioden. Op een ochtend vinden ze het lichaam van een meisje, op een offersteen uit de bronstijd. Katy Devlin was pas twaalf jaar toen ze werd vermoord. Deze zaak brengt rechercheur Rob Ryan in één klap terug bij de traumatische gebeurtenis uit zijn jeugd - die hij angstvallig verborgen houdt voor zijn colega's. Het is nog steeds een raadsel waarom zijn jeugdvriendjes Jamie en Peter nooit zijn teruggekeerd uit het bos en hij - onder het bloed - wel werd teruggevonden. Nog raadselachtiger is het dat hij zich niets herinnert van wat er toen is gebeurd..."

Dit is een spannende thriller (480 blz). Je zit onmiddellijk midden in het verhaal. De zoektocht naar de moordenaar is de hoofdzaak maar ook de emoties van Adam Ryan spelen hier mee. Het verhaal is zeer goed opgebouwd en blijft spannend tot de ontknoping. Een heel goed boek!

Geen opmerkingen: