donderdag 1 mei 2008

Ademnood - Linda Howard

Actiethriller.

Op de achterflap: "Efficiënt. Aantrekkelijk. Professioneel. Lily Mansfield is een huurmoordenaar. Zij werkt voor de CIA en kent geen pardon. Haar doelwitten zijn machtig en corrupt, staan buiten de wet.
Na negentien jaar trouwe dienst raakt Lily bij een gevaarlijk spel betrokken. Dit keer speelt zij het volgens haar eigen regels. Zij wil wraak. Al weet zij dat ze in een oogwenk kan worden uitgeschakeld, zij is vastbesloten om strijdend ten onder te gaan.
Als haar acties beginnen op te vallen en zij haar superieuren compromitteert, wordt agent Lucas Swain op de zaak gezet. Zijn orders: breng Lily Mansfield terug binnen de dienst of schakel haar uit. Swain herkent haar getraumatiseerde ziel, maar begrijpt niet waarom Lily zich opeens door persoonlijke motieven laat leiden. Bij het achterhalen van haar beweegredenen stuit hij op een vijand die hen als een bloedhond achtervolgt."

Van in het begin is dit een spannend boek (390 blz). Na de eerste hoofdstukken zit er wel een dipje in, maar dat wordt daarna zeker weer goedgemaakt. Vlot en overtuigend geschreven en aan het slot een verrassende plotwending. Een goed en spannend boek!

Geen opmerkingen: