maandag 27 oktober 2008

De vliegeraar van Kabul - Khaled Hosseini

Historische roman over het Afghanistan van de jaren zeventig tot nu.

Op de achterflap: "Amir en Hassan groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan. Als blijk van hun verbondenheid kerft Amir hun namen in een granaatappelboom: 'Amir en Hassan, de sultans van Kabul'. Maar sultans zijn ze alleen in hun fantasie, want Hassan en zijn vader zijn arme Hazaren, in dienst van Amirs vader. Wanneer er iets vreselijks gebeurt met Hassan verraadt Amir zijn trouwe metgezel. (...)"

Op de flap staat ook nog De vliegeraar van Kabul is een teder en ongekend spannend boek over lotsverbondenheid en de prijs van leugens en verraad. Dit boek staat al jaren in de top tien. En terecht, dit is inderdaad een ongelooflijk goed boek (345 blz). Deze debuutroman is zeer goed geschreven en het verhaal is onderhoudend, ontroerend en tegelijk ook spannend. En we krijgen ook eens een beeld van Afghanistan bekeken door de ogen van zijn inwoners.
Eén van de beste boeken van de laatste jaren in mijn ogen. Beslist een aanrader!

3 opmerkingen:

° Huppelmuisje ° zei

Hoi !!
Blij te horen dat De Vliegeraar een aanradertje is, ik zal die toch eens moeten aanschaffen. Anders kan ik helemaal nooit aan het 2de boek beginnen. Maar met Harlan Coben ga je weer een aanradertje tegemoet, heb al zoveel goeds gehoord over deze schrijver. Hopelijk kan ie je boeien .. veel leesplezier alvast en ik lees wel wat het geworden is.

Ik ben nog volop bezig in Alarmfase Rood en het leest lekker.

Tata xxx

Heidi zei

doen, huppelmuisje. 't is echt een goeie.
Met Harlan Coben ben ik inderdaad weer een dikke aanrader bezig. Had er nog van gelezen en ook kado gegeven, zo goed...
Heb je Dean Koontz al uit?
joe!

° Huppelmuisje ° zei

Hoi Hoi

Ja hoor Dean Koontz is al helemaal uit en terug naar de bib .. het was wel spannend en mysterieus allemaal maar om nu heel zijn oeuvre te gaan lezen, dat nou ook niet. Momenteel verslingerd aan het boek Alarmfase Rood van Tess Gerritsen! Ben vanmiddag onverwacht thuis van het werk, te kalmpjes en te weinig werk dus dat wordt heerlijk lezen :o)

bye bye