woensdag 6 juli 2011

Niets blijft verborgen - Simon Beckett

Actiethriller.

Op de achterflap: "Acht jaar geleden werkte forensisch antropoloog David Hunter met gedragsdeskundige Sophie Keller aan het onderzoek naar twee verdwenen meisjes. Hoofdverdachte Jerome Monk stemde ermee in te laten zien waar hij zijn slachtoffers had gelaten. De zoektocht werd een fiasco. Een letterlijke schreeuw om hulp zorgt er nu voor dat het verleden wordt opgerakeld en dat David Hunter alsnog naar de graven van de twee meisjes op zoek gaat. Maar de monsterlijke Monk is intussen ontsnapt uit de gevangenis."

Enkele jaren geleden las ik van deze schrijver De geur van sterfelijkheid en Het laatste zwijgen, dit is zijn vierde boek. David Hunter is ook nu het hoofdpersonage maar ik moet zeggen dat hij me niet is bij gebleven.
Het was een zeer vlot en gemakkelijk lezend boek ook al omdat het een eenvoudige plot had, een heel goede plot trouwens. Het verhaal zat knap in mekaar.
Daarnaast zat er enorm veel spanning in het verhaal, er waren ook heel wat spannende actiescènes die zich onder andere afspeelden op de mistige heidegronden, een mysterieuze sfeer is dan ook zo opgeroepen.
Psychologisch gezien was het boek minder in orde, niet alles kwam even geloofwaardig over en soms was het een tikje voorspelbaar. De persoon van David Hunter kwam niet helemaal uit de verf, je komt wel een en ander te weten over zijn verleden maar het is heel summier, Hunter komt niet 'tot leven', de andere personages trouwens ook niet. Omdat de cast niet druk bezet was, is dit toch wel een gemiste kans, met iets meer persoonlijke gegevens over de voornaamste spelers zou het beter onderbouwd zijn en zou je meer meegeleefd hebben.
Maar niettemin was dit een zeer goede leeservaring, een boek met een zeer goede plot en veel actie en spanning.
Uitg. Luitingh-Sijthoff (2011) - 366 blz. | Oorspr. titel The Calling of the Grave - vertaling Annoesjka Oostindiër

Geen opmerkingen: