zondag 17 april 2011

Bloedschande - Sharon Bolton

Thriller.

Op de achterflap: "De tienjarige Tom en zijn familie zijn net naar een kleine plaats verhuisd en wonen vlak naast de begraafplaats. De problemen beginnen als Tom een mysterieus meisje in de buurt van de kerk en de begraafplaats ziet dwalen.
De ouders van Tom vertrouwen het niet en sturen hem naar psychologe Evi. Zij probeert ook een getraumatiseerde jonge vrouw te helpen, wier dochter is verdwenen. De vrouw is ervan overtuigd dat het meisje nog in leven is, maar ze moet omgekomen zijn in de brand die hun huis heeft verwoest. Ook de nieuwe pastoor Harry begint het op te vallen dat er rond de kerk rare dingen gebeuren waardoor hij misschien wel niet zo welkom is als de dorpsgenoten hem doen geloven. Harry en Evi vrezen dat deze plek een verschrikkelijk geheim te verbergen heeft..."

Na Offerande en Bezwering heeft Sharon Bolton weer een thriller van formaat afgeleverd en ook nu weer een zeer mysterieuze, het lijkt er sterk op dat ze hier haar handelsmerk van maakt en daar kan ik niet anders dan tevreden over zijn.
Ditmaal heeft ze gekozen voor conventionele mysteries en thrilleraspecten, een vervallen kerkhof met een kerkruïne, een pas heropende kerk waar een negatieve sfeer hangt, de geest van een meisje, stemmen, rare tradities, mist en huiveringwekkende kou. De auteur heeft het allemaal verweven tot een spannend verhaal en het blijft verrassend tot het einde toe. Het is een plot om U tegen te zeggen.
Het verhaal ging wel wat trager dan in haar vorige boeken en er was wat minder actie. Ze heeft er ook een beetje een liefdesverhaal in verweven maar daar ben ik wat minder enthousiast over. En qua stijl waren er ook een paar kleine minpuntjes.
Maar dit zijn maar enkele kleine details, ze deden totaal geen afbreuk aan het boek in zijn geheel. Het is absoluut een verrassend boek dat zeer knap verteld is, met vele spanningsbogen en goed beschreven karakters en je zou het in een enkele ruk of misschien twee, kunnen uitlezen.

Uitg. A.W. Bruna (2011) - 363 blz. | Oorspr. titel Blood Harvest - vertaling Anda Witsenburg

1 opmerking:

Riet zei

Het boek spreekt me erg aan, wij wonen ook naast een kerkhof. Ik wilde deze op mijn lijstje zetten maar toen zag ik dat hij er al op stond. Even iets naar boven halen dus!
Het is echt lekker leesweer nu!!
Groetjes Riet