maandag 16 augustus 2010

Het geheim van de kathedraal - Steve Berry

Actiethriller.

Op de achterflap: "Over zijn vaders dood weet Cotton Malone alleen dat hij omgekomen is bij een ramp met een onderzeeër. Als hij op zoek gaat naar de volledige toedracht ontdekt hij dat het een nucleair schip betrof dat vermist geraakt was op een geheime Antarctische missie.
Maar Malone is niet de enige die de waarheid achter de missie wil achterhalen. De vader van de tweeling Dorothea en Christl voer aan boord van dezelfde onderzeeër. De zussen weten echter iets wat Malone niet weet: in 1938 verkenden de nazi's Antarctica nadat zij zich voor deze ontdekkingstocht hadden laten inspireren door mysterieuze aanwijzingen in de tombe van Karel de Grote."

Steve Berry kent als geen ander de kunst om een actiethriller te schrijven. Van in het begin was het spannend en zat je meteen in het verhaal en dat kan niet van alle boeken gezegd worden.
Zoals in zijn andere vijf boeken heeft hij ook nu weer grondige research gedaan en historische waarheden in zijn verhaal opgenomen. Maar het viel goed mee ditmaal, hij heeft niet overdreven en het bleef boeiend. De onderzeeër sprak zozeer tot mijn verbeelding dat ik er zelfs van droomde. ;-)
Maar er zat dus actie in dit verhaal, veel actie en dit op verschillende plaatsen tegelijk. Daarmee laat dit boek zich lezen als een trein. Na zijn twee vorige boeken die toch iets minder waren, is Berry terug op het goede spoor geraakt.

Uitgeverij: De Fontein (2010) - 524 blz. 

Oorspronkelijke titel: The Charlemagne Pursuit  
Vertaling: Hugo Kuipers

Geen opmerkingen: