zondag 29 november 2009

Wetten van verraad - Christopher Reich

Actiethriller in een politiek sfeertje.

Op de achterflap: "Tijdens een skivakantie in de Zwitserse Alpen worden Jonathan Ransom en zijn vrouw Emma, beiden in dienst van Artsen zonder Grenzen, verrast door een storm. Wanneer Emma gewond raakt, moet Jonathan haar achterlaten om hulp te halen. Maar de redding komt te laat: Emma is al overleden.
Volkomen verslagen ontvangt Jonathan nog geen dag later een envelop die aan Emma is geadresseerd. Er zitten twee reçu's in voor bagage die op een afgelegen treinstation in bewaring is gegeven. Waarom weet Jonathan hier niets van? Welk geheim hield Emma voor hem verborgen? Het mysterie wordt nog veel groter als Jonathan de bagage ophaalt en door twee mannen wordt aangevallen. Een van de mannen komt om het leven tijdens het gevecht, de ander raakt zwaargewond. Ze blijken van de politie te zijn."

Een zeer knap geschreven en uitermate spannende actiethriller met een ongekend goed uitgedokterd verhaal.
Ja, die Reich weet je wel echt goed in de spanning te houden. En hij kan ook goed overweg met actie scènes. Dit is toch wel de grote kracht van dit boek.
Nu en dan had ik wat moeite om de verschillende spelers uit mekaar te houden. Het waren er dan ook vele. En tot welk kamp ze behoorden was ook regelmatig een raadsel, maar dat kan natuurlijk ook aan het lezend manneke/vrouwtje liggen. Uiteindelijk viel alles wel op zijn plaats in mijn hersenpan, weliswaar na wat gekraak maar toch.
Een dikke vier sterren plus heeft dit boek zeker verdiend en daarmee komt Reich zeker op mijn lijst van beste auteurs!

Uitgeverij: Bruna (2009) - 444 blz. | Oorspronkelijke titel: Rules of Deception

Geen opmerkingen: