maandag 14 februari 2011

In het geheim - David Baldacci

Thriller.

Op de achterflap: "Mason Perry, bijgenaamd 'Mace', was een zeer succesvolle detective bij het Narcotica-afdeling van de politie van Washington D.C., tot ze werd ontvoerd en vervolgens een misdaad in de schoenen kreeg geschoven die ze niet had begaan. Ze raakte alles kwijt - haar baan, haar carrière, haar vrijheid - en verdween voor twee jaar achter de tralies.
Maar nu is Mace weer vrij en vastberaden om degenen die haar in de gevangenis hebben doen belanden, te vinden. Dan ontmoet ze de jonge advocaat Roy Kingman, vlak nadat hij het lichaam heeft ontdekt van een vrouwelijke collega."

En weer was dit een Baldacci zoals we gewoon zijn van hem, alhoewel het niet zo spannend was als anders. De auteur begint de neiging te krijgen om zijn personages wat beter uit te diepen en dit kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen. Hij kiest ze ook met de juiste achtergrond en persoonlijke levenssfeer in het kader van heel het verhaal.
In het begin had ik wat moeite om in het verhaal te komen, uiteindelijk lukte het wel en van dan kostte het dan weer moeite om hem soms even neer te leggen. Het leest zonder moeite en het tempo van het verhaal is zo dat je tijd hebt om bij te blijven met de vorderingen van het onderzoek van Mace en Roy, je kan zelf allerlei verbanden leggen en mee speuren. En met af en toe een goede actiescène wordt het dan soms toch even spannend ook al is het geheel niet verrassend of origineel.
Een goed leesbare Baldacci dus met meer aandacht voor onderzoek en speurwerk dan actie.

Uitg. A.W. Bruna (2009) - 381 blz. | Oorspr. titel True Blue - vertaling Hugo Kuipers

Geen opmerkingen: