zaterdag 14 februari 2009

Het gruwelhuis - Franck Thilliez

Thriller.

Op de achterflap: "In een verlaten loods in een windmolenpark in Noord-Frankrijk wordt een jong meisje dood gevonden. Ze zit rechtop, met haar ogen wijd open. De politie van Duinkerken vindt verontrustende sporen op de plaats van de moord en er hangt een vreemde, dierlijke geur.
Lucie Henebelle, een jonge, ambitieuze rechercheur, bijt zich vast in de zaak. Ze verdiept zich al jaren in het gedrag van psychopaten en dit is de kans om haar kennis in de praktijk te brengen. (...)"

Dit is een zeer spannend en vlot lezend boek (286 blz). Het verhaal begint met twee jonge mannen die per ongeluk een man aanrijden. Hij is dood en ze vinden een koffer vol geld naast hem. Ze besluiten om de man te dumpen en het geld te houden. Daarna wordt het lijk van een jong meisje gevonden.
Heel het verhaal klopt perfect en is zeer origineel gevonden.
In Frankrijk werd het (terecht!) bekroond met de lezersprijs Prix Polar SNCF. De auteur heeft heel wat onderzoekswerk verricht om het verhaal te onderbouwen. De personages zijn levensecht neergezet en net voldoende uitgediept. Een tof idee om ook de gedachten van de verschillende personen zo nu en dan te verwoorden (in cursieve tekst gezet), het gaf een nog betere kijk op het verhaal. Dat de rechercheur van dienst, Lucie, van in het begin recht op het spoor zit en alles dadelijk juist ziet, is misschien wat ongeloofwaardig maar geen bezwaar. Het is een kanjer van een boek.

1 opmerking:

° Huppelmuisje ° zei

hela !
Een Harry Potter'ke smaakt altijd eh' , ik heb de gehele reeks gelezen maar er zitten al veel gaten in m'n geheugen :o)

Alé ge raadt Gruwelhuis wel aan zie ik, ke zal es uitkijken in de bib. Nu ben ik nog bezig in "In Het Maanlicht" .. zeker geen slecht maar wel al een ouder boek
(1998). Ik mail je gauw !!

Toedels prettige zondag xxx