maandag 8 januari 2018

Zusjes - Chevy Stevens

De zusjes Jess, Courtney en Dani Campbell wonen op een afgelegen boerderij in Canada. Het is een hard leven, vooral omdat ze uit de buurt moeten blijven van hun driftige vader. Op een nacht loopt een ruzie uit de hand en de zussen slaan op de vlucht. Als hun auto pech krijgt vragen ze hulp aan twee mannen in een klein stadje, maar dat is het begin van een nieuwe nachtmerrie.
Achttien jaar later wonen ze onder andere namen in Vancouver. Wanneer een van de zussen vermist wordt, wordt duidelijk dat het verleden hen heeft ingehaald, en dat ze niet nog een keer kunnen vluchten.

**

Chevy Stevens brengt thrillers op een geromantiseerde manier. Het is totaal geen roman maar het gaat wel over vrouwen met een gewelddadig levensverhaal dat om een ontknoping vraagt.
Dit hele boek is een aaneenschakeling van mishandeling, gewelddadigheden en verkrachtingen. Vooral in het tweede deel, 18 jaar na hun ontsnapping aan hun vader en twee bruten, lijkt het of ze lijden aan het domme blondjes syndroom. De ene miskleun na de andere stapelt zich op alsof de schrijfster alleen maar verkrachtingsscènes beoogt te vertellen. Het lijkt allemaal nogal ongeloofwaardig.
Vlot lezen doet het wel, het is ook geen diepgaand boek, integendeel. Van Chevy Stevens heb ik al betere boeken gelezen.
Eerder: Vermist, Onwetend, Ik zie alles, Nachtspel

Uitgeverij: De Bezige Bij (2016) - 396 blz.
Oorspronkelijke titel: Those Girls
Vertaling: Daniëlle Stensen

Geen opmerkingen: