zaterdag 23 juli 2016

Ik mis je - Harlan Coben

Het is een dertien-in-een-dozijn profiel op een datingsite. Totdat NYPD-rechercheur Kat Donovan de bijbehorende foto ziet en wordt overspoeld door emoties die ze al decennia negeert. Het is haar ex-verloofde Jeff - de man die ze achttien jaar geleden voor het laatst zag; de man die haar hart brak.
Kat zoekt contact en vraagt zich af of ze hun gezamenlijke verleden nu eindelijk een plaats kan gaan geven. Maar na een korte chatsessie verandert haar hoop in verdenking en vervolgens in angst wanneer ze op een weerzinwekkend complot stuit om kwetsbare mensen in de val te lokken.
Terwijl er steeds meer mensen verdwijnen en Kats kansen op een hereniging gestaag afnemen, bijt ze zich vast in een onderzoek dat alles op zijn kop zet over iedereen van wie ze gehouden heeft. Terwijl er levens op het spel staan, moet Kat zich dieper dan ooit in het duister wagen, en ontdekken of ze de kracht heeft om te overleven wat ze daar aantreft.

****

Harlan Coben staat meestal garant voor spanning en dat mag je gerust zeggen van dit boek. Het was spanning troef ook al start het boek op het gemak. En meteen konden de lachspieren ook al werken, alhoewel gezegd moet worden dat het daarna minder humoristisch was.
Het was een mooie plot, niet zo bijster moeilijk, een makkie om te volgen. In het begin waren er wat hoofdstukken met de slachtoffers van een misdrijf en als lezer weet je dus al bijna van in het begin waar Kat naar op zoek is. Maar de plot escaleert langzamerhand en het wordt super spannend. Naar het einde toe waren er zelfs rasechte actiescènes. Coben zoekt wel de grenzen van de geloofwaardigheid op, maar daar hebben actieboeken patent op, het kon de pret toch niet bederven.
Er was nog een neven verhaallijn in het boek. Kat onderzoekt ook nog de moord op haar vader vele jaren geleden. De ontknoping daarvan was verrassend.
Een zeer vlotte actie thriller deze Ik mis je. Niet echt verrassend of origineel maar spannend met mooie karakters.
Eerder: Houvast, Eens beloofd, Verloren, Schaduwleven, Verzoeking, Vals spel, Tegenwerking, Vermist, Ontwricht, De onschuldigen, Blijf dichtbij, Levenslijn, Zes jaar

Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij (2014) - 363 blz.
Oorspronkelijke titel: Missing You
Vertaling: Martin Jansen in de Wal

Geen opmerkingen: