vrijdag 15 januari 2016

Vertel me - Lisa Jackson

De meest gehate vrouw van Savannah wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Ze werd veroordeeld voor de moord op haar oudste dochter en mishandeling van haar twee andere kinderen. Haar motief: de kinderen uit de weg ruimen zodat zij bij haar minnaars kon zijn.
Journaliste Nikki Gillette is vastbesloten verhaal te halen bij deze gevaarlijke vrouw. Niet alleen ruikt ze een interessant verhaal, maar Nikki is ook persoonlijk betrokken. De vermoorde dochter, Amity, was haar beste vriendin. Nikki is vastbesloten om de onderste steen boven te halen. Dan vindt er weer een moord plaats. In welk wespennest is Nikki beland?

**

De lijst van boeken die de Amerikaanse Lisa Jackson bij elkaar geschreven heeft, is indrukwekkend. In 1983 begon ze met het schrijven van romans en tien jaar later zet ze ook haar eerste stappen in de wereld van de spannende boeken. Vooral haar romantische spannende verhalen doen het goed, ze is niet weg te denken uit de bestsellerlijsten.
Met Vertel me heeft ze een redelijk goed verhaal geschreven. Wat betreft haar personages scoort dit boek echter beduidend minder. Het zijn allemaal ondoordachte karakters, zelfs Nikki is een flauw personage te noemen. Ook de onderlinge relaties zijn maar halfslachtig beschreven. Dit maakt dat je niet betrokken raakt bij het verhaal. Blijkbaar was dit ook een tweede boek met Nikki Gillette en de allusies hierop waren storend, voor mij dan toch.
Het verhaal op zich was niet slecht maar het heeft mijn spannende verwachtingen niet ingelost. Aan het einde heeft de auteur echter wel voor een verrassende finale gezorgd, dat zag je absoluut niet aankomen, knap.
Vertel me heeft een goed geconstrueerde plot maar blijft wat betreft spanning en de karakters ondermaats. Gelukkig heeft Jackson aan het einde nog gezorgd voor een verrassende en spannende ontknoping om het enigszins goed te maken.
Eerder: De zevende doodzonde, De onwetende, Rozenkrans  

Uitgeverij: The House of Books (2014) - 352 blz.
Oorspronkelijke titel: Tell me - Vertaling: Anke ten Doeschate en Anne-Marie Vervelde

Geen opmerkingen: