donderdag 6 augustus 2015

Gevallen - Karin Slaughter

Wat begint als een normale dag, zal voor Faith Mitchell eindigen in een vreselijke nachtmerrie. Er wordt ingebroken in het huis van haar moeder, een onbekende man wordt vermoord en er vindt een gijzeling plaats. En haar moeder lijkt spoorloos verdwenen...
Faith gaat op zoek naar de overvallers van haar moeder. Wat was de reden van de overval? Waarom is haar moeder verdwenen? Heeft haar verleden ermee te maken? Jaren terug was Faiths moeder hoofd van een narcoticabrigade die werd opgedoekt vanwege corruptie, waarbij zij als enige werd vrijgepleit. Samen met Will Trent, Amanda Wagner en Sara Linton duikt Faith Mitchell in het verleden van haar moeder, een zoektocht waarbij ook zij zelf groot risico lopen.

*****

Karin Slaughter, Queen of suspense, en dat mag duidelijk zijn na dit boek.
Ze heeft weer een plot uitgedokterd om U tegen te zeggen. En de spanning druipt er vanaf. Ditmaal is de moeder van Faith het slachtoffer en dat is eens wat anders. Het brengt zelfs nog meer spanning in het verhaal doordat je Faith Mitchell reeds zo goed kent uit de vorige boeken als een gedreven politieagente. Daarbij is de plot dan ook nog eens verrassend en zodanig gedoseerd dat je tot het einde in het ongewisse blijft. En dan is daar het knallende einde. Knap.
Uiteraard gaat Will Trent die de politiepartner is van Faith er ook nu helemaal tegenaan. Dat hij in de vorige boeken al een oogje had laten vallen op Sara Linton krijgt in Gevallen ook nog een vervolg. Door deze persoonlijke belevingen krijgen de boeken van Karin Slaughter een extra dimensie. Dat is uiteraard het fijne aan een serie boeken, je krijgt volop de kans om met de protagonisten mee te denken en mee te leven.
En dan is er nog de humor waarmee Slaughter haar boeken doorspekt, ook al is het een serieus verhaal, het veraangenaamt het lezen alleen maar, als dit al mogelijk is in dit geval. Alleen dit is al een extra ster waard.
Van Gevallen kunnen we alleen maar zeggen dat het een top boek is.
Eerder: Versplinterd, Nachtschade, Zoenoffer, Een lichte koude huivering, Onzichtbaar, Triptiek, Trouweloos, Onaantastbaar, Genesis, Verbroken   

Uitgeverij: De Bezige Bij (2011) - 442 blz.
Oorspronkelijke titel: Fallen - Vertaling: Ineke Lenting

Geen opmerkingen: