zondag 22 februari 2015

Verbroken - Karin Slaughter

Sara Linton keert na lange tijd voor een vakantie terug naar Grant county. Daar wordt ze ongewild geconfronteerd met de verdrinkingsdood van een jonge, mooie studente. De verdachte, een zwakbegaafde jongen en iemand uit haar verleden, pleegt zelfmoord voor Sara hem kan spreken. Op de celmuren zijn met bloed de woorden IK NIET geschreven. Sara vermoedt dat Lena Adams een rol in zijn dood heeft gespeeld en vraagt Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation om haar bij te staan. Zijn komst wordt niet door iedereen gewaardeerd en hij stuit bij zijn onderzoek op een muur van stilte. Langzaam ontrafelen Sara en Will een zaak vol explosieve geheimen, maar door de ontdekkingen komen er nieuwe levens op het spel te staan.

****

Karin Slaughter is niet weg te denken uit de bestsellers lijsten en dit is niet verwonderlijk, haar schrijverstalent is fenomenaal goed.
Sara Linton krijgt in deze aflevering de kans om af te rekenen met haar demonen. Ze keert na vier jaar immers terug naar haar geboorte dorp Grant County. De terugkerende personages in bijna al de boeken van Karin Slaughter vormen een rode draad die toch wel een reden zijn dat haar boeken zo goed zijn. Je wil deze personen echt wel volgen, ze slepen je mee in haar verhalen.
Maar wat zouden ze zijn zonder een goede plot. Ook in Verbroken weet Slaughter haar verhaallijn meesterlijk te brengen. Stap voor stap stevent het verhaal af op de ontknoping maar die zul je echt pas op het einde zien als alle puzzelstukjes op hun plaats vallen. En verrassend is het dan ook nog.
En aan het eind maakt ze de lezer benieuwd naar het volgende deel. Hoe zal het verder gaan met Lena, Sara en Will. 
Eerder: Versplinterd, Nachtschade, Zoenoffer, Een lichte koude huivering, Onzichtbaar, Triptiek, Trouweloos, Onaantastbaar, Genesis   

Uitgeverij: De Bezige Bij (2010) - 462 blz.
Oorspronkelijke titel: Broken - Vertaling: Ineke Lenting

Geen opmerkingen: