dinsdag 5 augustus 2014

Vergeten - David Baldacci

Special agent John Puller is de beste in zijn vak. Namens de US Army's Criminal Investigative Division - ACID - onderzoekt hij zware misdaden waar Amerikaanse militairen bij betrokken zijn, als slachtoffer of als dader. Maar nu krijgt hij met een zaak te maken die hem persoonlijk raakt: de onfortuinlijke dood van een oude vrouw in het stadje Paradise, aan de Golfkust van Florida.
De plaatselijke politie doet de zaak af als een ongeluk, een onfortuinlijke val met een fatale afloop. Maar vlak voor haar dood stuurde Betsy Puller Simon, de tante van John, een brief aan zijn vader. Een brief waarin ze schreef dat er zich in het ogenschijnlijk vreedzame Paradise, waar toeristen en rijke gepensioneerden van zonovergoten stranden genieten, vreemde zaken voordoen.
Naarmate zijn onderzoek vordert, raakt Puller er steeds meer van overtuigd dat de dood van zijn tante geen ongeluk was. Dat er achter de façade van wuivende palmen en paradijselijke zandstranden een smerig zaakje schuilgaat. En dat de betrokkenen tot werkelijk alles bereid zijn om de waarheid te verdoezelen...

***

David Baldacci heeft al menig boek in zijn bibliografie staan, sommige als zelfstandig deel maar de meesten horen thuis in een serie alhoewel ze allemaal zelfstandig te lezen zijn. Vergeten is het tweede deel in de John Puller serie. 
Ook dit boek heeft de klassieke Baldacci ingrediënten en is niet verrassend. Het is een goed gecomponeerde thriller, spannend, intrigerend en met een kleine portie humor. Aan het einde heeft de auteur echter wel een verrassing in petto.
Puller is een goede speurder maar komt uitermate cliché over en grijpt je niet. Een sympathieke gast met alle juiste militaire vaardigheden en een strak lichaam maar emotioneel gezien een beetje aan de slappe kant.
Niettemin is dit een vlot boek, spannend en het heeft een goed verhaal.
Eerder:  De rechtvaardigen, Niets dan de waarheid, Familieverraad, In het geheim, Rechteloos, Onschuldig, De zesde man 

Uitgeverij: A.W. Bruna (2012) - 339 blz.
Oorspronkelijke titel: The Forgotten - Vertaling: Jolanda te Lindert

Geen opmerkingen: