woensdag 23 juli 2014

Levenslijn - Harlan Coben

Wanneer voormalig tennisster Suzze en haar man Lex een anoniem Facebookbericht ontvangen waarin wordt beweerd dat Lex niet de vader is van hun ongeboren kind, gaat hij ervandoor. Suzze, die op dat moment acht maanden zwanger is, vraagt haar vriend en vroegere agent Myron Bolitar om haar huwelijk te redden. Myron besluit te helpen, onwetend van de beerput die hij hiermee opent.
Tijdens zijn zoektocht stuit hij op nog een persoon: zijn eigen schoonzus Kitty, die samen met Myrons broer jaren geleden heeft gebroken met de familie Bolitar. Omdat zijn vader op sterven ligt, moet Myron het contact met zijn broer juist proberen te herstellen. In de daaropvolgende race tegen de klok wordt hij geconfronteerd met de leugens die tot de breuk hebben geleid, inclusief de leugens die hij zelf ooit heeft verteld...

****

Harlan Coben is met Levenslijn weer aan zijn 10e Myron Bolitar toe, zijn laatste in deze serie trouwens. We maken in dit boek kennis met zijn neefje Mickey Bolitar en deze zal in de volgende boeken gastheer zijn in de serie Mickey Bolitar en deze zijn meer adolescentenliteratuur.
Levenslijn is weer een boek volledig in de Harlan Coben traditie. Gestage opbouw van de spanning, kleurrijke karakters, de twee dames in zijn team spreken echt wel tot de verbeelding evenals zijn beste vriend Windsor "Win" Horne Lockwood III, grappige dialogen, schitterende plot met verrassende wendingen, Coben heeft weer zijn best gedaan, hij blijft toch wel bij de top van de thrillerauteurs horen. Het leesplezier lag zeer hoog en de humor die de auteur er in verwerkt, verhoogt dit alleen maar. Levenslijn is een meer dan goed boek.
Eerder: Houvast, Eens beloofd, Verloren, Schaduwleven, Verzoeking, Vals spel, Tegenwerking, Vermist, Ontwricht, De onschuldigen, Blijf dichtbij

Uitgeverij: De Boekerij (2011) - 350 blz.
Oorspronkelijke titel: Live Wire - Vertaling: Martin Jansen in de Wal

Geen opmerkingen: