donderdag 25 april 2013

Zeemeermin - Camilla Läckberg

In Fjällbacka is een man spoorloos verdwenen. Onderzoek van inspecteur Patrik Hedström en zijn collega's levert niets op. Vier maanden later wordt de man alsnog gevonden: vastgevroren in het ijs. Hij is vermoord.
In dezelfde periode ontvangt een kennis van het slachtoffer, de schrijver Christian Thydell, anonieme dreigbrieven. Thydell is druk met de lancering van zijn roman Zeemeermin en heeft geen zin om de politie in te schakelen. Uitgerekend op de avond van de boekpresentatie krijgt hij weer een uiterst intimiderende brief. Erica Falck, bevriend met de jonge schrijver, maakt zich zorgen en laat een van de brieven aan Patrik zien. Hij realiseert zich eveneens dat Christian in groot gevaar is: de afzender koestert een enorme wrok jegens hem en komt naar voren als een zeer labiel persoon die geweld niet schuwt.

****

Camilla Läckberg heeft met Zeemeermin een intrigerend boek geschreven. Het was spannend en verrassend.
Ook nu komen we weer een stapje verder in het levensverhaal van Patrik en Erica. Het geeft toch duidelijk een meerwaarde aan het boek. En net zoals altijd eindigt het boek zodat je nieuwsgierig bent naar het volgende.
De auteur is zeer sterk in het onderbouwen van haar karakters. Ze komen allen zeer levensecht over en vooral herkenbaar. Sommige situaties worden grappig beschreven, nu iets minder uitgesproken als in haar vorige boeken.
En het was spannend dit boek. Met de regelmaat van de klok gebeuren er dingen zodat je eraan gekluisterd blijft. En wat er precies aan de hand is, blijft een raadsel tot aan het einde. De lezer wordt wel expliciet in het ongewisse gelaten terwijl Patrik en Erica dingen ontdekken. Aan het einde vallen dan alle puzzelstukjes op hun plaats. Ook haar prettige en zeer toegankelijke schrijfstijl draagt zijn steentje bij aan het creëren van spanning.
Zeemeermin is weer een meevaller en vrouwelijke fans kunnen zeer zeker hun hart ophalen aan de zwangerschaps- en peuterperikelen. Camilla Läckberg wordt beter met elk boek.
Eerder: IJsprinses, Predikant, Steenhouwer, Zusje, Oorlogskind

Uitgeverij: Ambo|Anthos (2010) - 411 blz.
Oorspronkelijke titel: Sjösjungfrun - Vertaling: Elina van der Heijden en Wiveca Jongeneel

Geen opmerkingen: