maandag 20 augustus 2012

Korte metten - Lisa Gardner

De moordzaak lijkt zo klaar als een klontje: als de mishandelingen door haar man politieagente Tessa Leoni te veel worden, gaat ze door het lint en schiet hem dood. Maar Tessa laat tijdens het verhoor niets los - niet over haar echtgenoot, haar blauwe plekken of haar spoorloos verdwenen zesjarige dochter Sophie.
De politie begint een zoektocht naar het meisje. Rechercheur D.D. Warren moet in een race tegen de klok samenwerken met haar ex-minnaar. Bij haar collega's stuit D.D. Warren op een muur van stilzwijgen. Naarmate het onderzoek vordert, komen er steeds meer duistere familiegeheimen naar boven...

*****

Dit is weer maar eens zo'n boek dat je in een mum van tijd uit hebt. Tot nu toe is Lisa Gardner voor mij een vijf sterren schrijfster en ook ditmaal dus.
Net zoals in de andere boeken is het een heel erg spannend verhaal en de plot heeft ze weer schitterend in elkaar geknutseld. Afwisselend volgen we het verhaal van Tessa, zowel in de huidige situatie als stukken uit haar verleden en dan daarnaast het politionele onderzoek van D.D. Warren en Bobby Dodge. Met elk hoofdstuk wordt er een heel klein tipje van de sluier opgelicht, naarmate het boek vordert, wordt zo een en ander duidelijk, als lezer weet je meer dan de speurders, en toch blijft het spannend én verrassend. Meer nog, de spanning stijgt voortdurend en wat er nu eigenlijk gebeurd is, blijft een mysterie tot aan het einde. Lisa Gardner draait de lezer een serieus rad voor de ogen.
Ook psychologisch gezien komen de verschillende spelers goed uit de verf. Rechercheur D.D. Warren kennen we al van in haar vorige boeken en diept ze verder uit, maar ook Tessa wordt zeer geloofwaardig neergezet. Personages met een persoonlijke achtergrond maken een boek toch completer en het leesplezier is eens zo groot.
Verrassende plotwendingen, zorgvuldig opgebouwde spanning en krachtige personages zijn de top ingrediënten van deze thriller en de vijf sterren zijn dubbel en dik verdiend.
Eerder: Verdwenen, De leugenaar, Spaar het meisje

Uitgeverij: The House of Books (2012) - 412 blz.
Oorspronkelijke titel: Love you more - Vertaling: Ralph van der Aa

Geen opmerkingen: