woensdag 13 juni 2012

Zielsgeheim - Sharon Bolton

Ondanks haar fascinatie voor de negentiende-eeuwse seriemoordenaar Jack the Ripper heeft de jonge Londense politieagente Lacey Flint nog nooit aan een moordonderzoek gewerkt. Totdat er op een avond een vrouw hevig bloedend door messteken over Laceys auto leunt, in haar armen valt en sterft. Als getuige moet Lacey een gepaste afstand tot de moordzaak houden, maar wanneer ze via een journaliste een brief ontvangt waarin een verwijzing naar Jack the Ripper en naar Lacey staat, blijkt dat onmogelijk. Is er een copycat killer aan het werk? Lacey weet als geen ander dat er volgens het patroon van de negentiende-eeuwse moorden nog meer slachtoffers gaan vallen. En zij kan weleens de volgende zijn... 


*****

Sharon Bolton heeft het weer gedaan, Zielsgeheim is een fantastisch goede thriller geworden. En het is een rechttoe rechtaan thriller zoals haar eerste, Offerande. Geen poespas dus maar bikkelharde actie, lugubere taferelen met dank aan the Ripper en een schitterend onderzoek en naspeuring in de moordzaak.
Het was een heel spannend verhaal, de race tegen de klok in de zoektocht naar een seriemoordenaar is natuurlijk een krachtig wapen, maar het is niet alleen dat. Bolton heeft het in zich om de lezer gekluisterd te houden aan het verhaal. Niet in het minst door de zeer goede én verrassende plot maar je blijft ook in het duister tasten naar de clou. Resultaat is dan ook goed opgebouwde spanning met een spectaculaire finale.
De auteur heeft ook interessante personages neergezet, elk met hun eigen geheimen. 
Sharon Bolton blijft voor mij een top-auteur en ik hoop dat ze nog veel inspiratie heeft.
Eerder: Offerande, Bezwering, Bloedschande

Uitgeverij: A.W.Bruna (2012) - 344 blz.
Oorspronkelijke titel: Now You See Me - Vertaling: Anda Witsenburg

Geen opmerkingen: