maandag 24 mei 2010

Monddood - Erica Spindler

(Psychologische) thriller.

Op de achterflap: "Zelfs óp de plek waar haar vader zichzelf heeft verbrand, is het voor journaliste Avery Chauvin moeilijk te aanvaarden dat hij tot zo'n wanhoopsdaad is overgegaan. Ze wist dat hij het na de dood van haar moeilijk had, maar dit had ze nooit verwacht. Na de begrafenis besluit ze een tijdje in Cypress Springs, haar geboorteplaats, te blijven om erachter te komen wat er precies is gebeurd.
Ze vindt echter meer vragen dan antwoorden: Waarom heeft haar vader een stapel krantenknipsels over een vijftien jaar oude moord bewaard? Hééft hij eigenlijk wel zelfmoord gepleegd? Dan wordt er een brute moord gepleegd en verdwijnt een toerist spoorloos."

Dit is nog eens een onvervalste, gewone en spannende thriller die zich laat lezen als een trein. Dat is volop genieten van het begin tot het einde.
Spindler heeft de plot prachtig ontsponnen. Het begint rustig en dan loopt langzaamaan de spanning op. Voortdurend weet de auteur er verrassende wendingen in te brengen. Als je de clou ergens wel denkt te zien, gebeurt er wel weer wat zodat je het noorden weer kwijt bent. En uiteindelijk is het einde wel degelijk verrassend te noemen.
Psychologisch zit het ook knap in mekaar dit boek, de uittekening van de verschillende karakters is, waar nodig, volledig in orde. Ook de romantiek is een klein beetje van de partij.
Ik heb me positief laten verrassen door deze voor mij onbekende schrijfster. En ze heeft nog heel wat vertaalde boeken op haar conto geschreven, dus dat komt goed uit. Een naam om te onthouden.

Uitgeverij: Mira Books (2008) - 414 blz.
Oorspronkelijke titel: In Silence
Vertaling: Aleid van Eekelen

Geen opmerkingen: