woensdag 23 september 2009

Het verborgen kristal - Manda Scott

Avonturen en historische thriller.

Op de achterflap: "Verborgen in een diepe grot in Engeland vinden grotonderzoekster Stella Cody en haar echtgenoot Kit een blauw kristal in de vorm van een schedel. Vanaf dat moment worden ze opgejaagd door een mysterieuze vijand. Kit raakt daarbij ernstig gewond.
In een poging meer te weten te komen over het kristal, roept Stella de hulp in van een bevriende wetenschapper. Hij weet een gezicht bij de eeuwenoude schedel te reconstrueren. Het is haar eigen gezicht..."

Je zou het niet afleiden uit de achterflap maar dit boek speelt zich in twee tijdzones af, de huidige en in het jaar 1556 en 1588. Dat was een complete verrassing voor mij.
Het is een gewoon een goede en soms spannende thriller. De spanning wordt echter dikwijls gebroken doordat regelmatig van tijdsperiode wordt gewisseld. Elke keer opnieuw moet je er terug 'in' komen. Vooral het historische verhaal vond ik boeiend en het betere deel van dit boek. Het mysterieuze van de Maya cultuur had wel wat meer uitgediept mogen worden.
De verhaallijn van 2007 begon heel spannend met de vondst van de kristallen schedel maar daarna ging de vaart er uit.Zo kabbelden de twee verhaallijnen naast mekaar voort om dan op het einde van het boek samen te komen. Dit leek me echter iets of wat geforceerd en het was zeker niet verrassend.
Ergens blijf ik dus met een onvoldaan gevoel zitten na het lezen van dit boek. Het had beter gekund. Toch heb ik er van genoten maar dan wel omdat het een interessant boek is met een boeiend onderwerp.

Uitgeverij: A.W. Bruna (2008) - 342 blz. | Oorspronkelijke titel: The Crystal Skull (2008)

Geen opmerkingen: