zondag 22 februari 2009

De reünie - Simone van der Vlugt

Literaire/psychologische thriller.

Op de achterflap: "De aankondiging van een middelbare-schoolreünie zet het leven van Sabine plotseling op zijn kop. Deze rakelt een belangrijke gebeurtenis uit haar jeugd op: de verdwijning van haar klasgenoot Isabel. Ooit waren zij hartsvriendinnen, maar toen Isabel zich ontpopte als het populairste meisje van de school, liet zij Sabine plotseling links liggen. En dat was niet het enige wat Isabel haar aandeed. Toch voelt Sabine zich enorm schuldig: misschien zou Isabel nooit verdwenen zijn als Sabine die bewuste dag met haar mee naar huis was gefietst..."

Dit boek heeft me van in het begin in de greep gehouden. De plot werd goed opgebouwd, de spanning steeg naarmate je verder in het boek kwam. In het begin heeft het verhaal en het hoofdpersonage wel wat tijd nodig om er te komen. Maar eenmaal op gang was het verhaal niet meer te stoppen. Met het einde had ik dan weer wat moeite evenals met de lacunes die her en der in het verhaal zaten.
Maar al bij al vond ik dit een zeer spannend boek en heb het met véél plezier gelezen. Het was trouwens ook zeer snel uit! Een prachtig thrillerdebuut (336 blz). Het smaakt naar meer.

Geen opmerkingen: