zondag 4 mei 2008

Waterspuwer - Jonathan Sonnst

Thriller, misdaad.

Op de achterflap: "Een zware professionele fout beëindigt de wetenschappelijke carrière van stamcelonderzoekster Sandy Swerts. Het aansluitende faillissement dwingt haar terug naar haar slaperige geboortedorp, waar ze opnieuw intrekt bij haar vader. Noodgedwongen accepteert ze een nederige job als schoonmaakster bij farmagigant Brückner-Meinhardt, de grootste werkgever in de streek.
Ze maakt er kennis met "de waterspuwer". Joris Allewaert heeft een gruwelijk mismaakt voorkomen en geeft BM de schuld van zijn conditie. Dagelijks posteert hij voor de deur met een bord "Ze hebben me vermoord".
Wanneer een radicale actiegroep lucht krijgt van BM’s nieuwe controversiële onderzoeksproject plant ze een reeks aanslagen tegen het bedrijf. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer er dodelijke slachtoffers zullen vallen.
En wat heeft dit allemaal te maken met Sandy’s broer, die jaren geleden spoorloos verdween?"

Ik ben helemaal onder de indruk van deze misdaadroman (362 blz). Niet gewoon deze Vlaamse auteur. Prachtig geschreven, sterk verhaal, nu en dan wat droge humor en zeer verrassende plotwendingen. Een aanrader voor de liefhebbers van misdaadverhalen.

Geen opmerkingen: